vrijdag 19 februari 2010

Een akoestische gitaar of een elektrische gitaar kopen?

vrijdag 19 februari 2010
De akoestische gitaar heeft een klankkast die als resonator optreedt en een grotere hoeveelheid lucht in beweging brengt dan de snaren zelf kunnen. Een elektrische gitaar heeft een massieve kast en brengt nauwelijks geluid voort zonder versterker. Elektromagnetische opnemers ('elementen' of 'pickups') zetten de trilling van de snaren om in elektrische signalen die worden doorgegeven aan een versterker.

Er zijn een heleboel verschillen tussen een elektrische en een akoestische gitaar. Het grootste verschil is dat het geluid bij een akoestische gitaar overgebracht wordt door middel van een klankkast, bij een gitaar wordt dat gedaan doordat de trillingen via de elementen naar de versterker gaan. Een elektrische gitaar is meestal helemaal massief, een akoestische gitaar is helemaal hol van binnen wat een goede akoestiek betekend. Bij een akoestische gitaar is het geluid “CLEAN”, bij een elektrische gitaar is het geluid vervormbaar. Doorgaans is het clean, met een effect erover heen krijg je Distortion wat vaak bij rock muziek wordt gebruikt. Een verschil qua hardware is er ook tussen de 2 verschillende gitaren. Bij een
akoestische gitaar heb je brug van hout en lopen de snaren door het bovenblad heen. Een elektrische gitaar heeft velen soorten bruggen. Meestal zijn ze gemaakt van metaal en zit daar de snaar aan vast. Een klassieke akoestische gitaar heeft geen hals pen, een staalsnarige wel en een elektrische ook.
akoestische gitaar kopen
elektrische gitaar kopen