zaterdag 4 juli 2009

Welke gitaar kopen: elektrisch of akoestisch, goedkoop of duur?

zaterdag 4 juli 2009

Een elektrische of een akoestische gitaar kopen?

Voor gitaristen die net beginnen is het het beste om te beginnen met een akoestische gitaar. Leer de basisvaardigheden op een traditioneel akoestische instrument en schakel later over op een elektrische gitaar en alle extra vaardigheden die darvoor vereist zijn.

Als je net start, ben je nooit helemaal zeker of je zal blijven spelen. Misschien bevalt gitaar spelen je toch niet zo erg, ben je het sneller beu dan gedacht of merk je dat het gewoon niks voor jou is. Een akoestische gitaar kopen is dan de slimste (goedkoopste) keuze. Voor elektrische gitaren heb je tal van extra's zoals een versterker en gitaareffecten en de kosten hiervan kunnen snel oplopen.

Een goedkope of een dure gitaar kopen?

Koop nooit een echt goedkope gitaar. Echt goedkoop betekent meestal slecht gemaakt. Koop een gitaar die goed klinkt goed en goed aanvoelt als je er op speelt. Als je plezier schept in het spelen zul je je gitaarlessen veel beter kunnen volhouden.

Je hoeft ook geen enorme som geld neer te tellen als je een gitaar gaat kopen. Gewoon rondkijken en goed advies inwinnen is de boodschap.

Koop geen akoestische gitaren gemaakt van gelamineerd hout, maar van ceder of spar. Goede elektrische gitaren worden gemaakt van esdoorn.

Stel jezelf de vraag: Geeft deze gitaar me een goed gevoel? Vind ik dat ze goed klinkt? Als je iemand kent met verstand van gitaren is het altijd een goed idee om hem mee te nemen als je een gitaar gaat kopen. Goede raad is goud waard.

In mijn volgende post ga ik dieper in op waar je precies op moet letten als je een gitaar koopt.

akoestische gitaarelektrische gitaar

0 reacties: