zaterdag 26 mei 2012

Tokai SG (Japan) en Epiphone Firebird VII (Korea)

zaterdag 26 mei 2012

Te koop: Tokai SG (Japan, 1992) en Epiphone Firebird VII (Korea, 2003)

1.
In prachtstaat verkerende Tokai SG, inclusief nieuwe Thomann koffer. Dit gitaar is van superieure Japanse makelij en gebouwd in 1992. Ondanks z'n leeftijd (20) ziet de gitaar er nog als nieuw uit, met enkel een paar butsjes aan de achterkant van de body. De frets zijn als nieuw, de gitaar heeft een goede rechte hals die erg soepel speelt, de electronica is helemaal in orde, etc., etc. Verder heeft de gitaar een 'corrrecte' kop, dus zoals Gibson ('open book'). Japanse gitaren zoals die gemaakt werden en worden door Tokai, Epiphone, Orville, Bacchus, Edwards, etc., zijn echt van topkwaliteit en vaak beter dan de originelen.

Prijs: €500


2.
Koreaanse Firebird VII in vrijwel nieuwstaat, inclusief nieuwe Epiphone koffer. Op de stemmechanieken na (Grovers i.p.v. banjotuners), is deze gitaar vrijwel identiek aan een Gibson Firebird VII zoals die bijv. door Phil Manzanera (Roxy Music) bespeeld werd. Het ding heeft bijv. een verhoogd middenstuk (wat je op de huidige Epiphone Firebirds niet meer tegenkomt), drie minihumbuckers, een tremolo en een binding rond de toets. Alles is origineel aan de gitaar behalve dat er straplocks op zitten. De gitaar is relatief groot, maar speelt fijn en ook de tremelo werkt goed. Het systeem is anders maar qua gebruik komt het overeen met een Bigsby. Alles is nagezien en afgesteld door gitaarbouwer Patrick Koopman, die er ook een grafieten topkam op heeft gezet (het beste materiaal in combinatie met het gebruik van een tremolo). De gitaar is eigenlijk als nieuw. Ik heb er nauwelijks op gespeeld en dat geldt ook voor de vorige (eerste) eigenaar.

Prijs: €500


Als je op de link klikt, krijg je meer en grotere foto's te zien!


Ik heb voor beide gitaren meer betaald dan €500 euro en vervolgens nog koffers aangeschaft. Zoals aangegeven is de Epiphone ook nog door een gitaarbouwer afgesteld. Dus al met al leg ik er wel wat geld op toe. Dat is geen punt, maar voor minder dan €500 p.s. doe ik ze niet weg.

De gitaren worden niet verstuurd en ruilen is geen optie. Mail me maar als je vragen hebt of als je (één van) de gitaren wilt uitproberen.
meer info

0 reacties: