donderdag 31 mei 2012

Tweemaal professionele Les Paul, nieuw, o.a. Tokai

donderdag 31 mei 2012

Aangeboden: Tweemaal professionele Les Paul, nieuw, o.a. Tokai Prijs: Zie omschrijving

Wegens verhuizing ruim ik op en doe enkele gitaren weg, zie ook mijn andere advertenties. Deze keer tweemaal Les Paul: één Japanse Tokai LS60 uit 2002 (New Old Stock - wordt nu ULS90 genoemd en kost 1170 euro in Engeland) en een uniek Les Paul protoype van Duits-Koreaans fabrikaat. Zie voor uitleg hiervan mijn advertentie van SG modellen.

De Tokai LS60 is overgebleven uit de 2001/2002 import, is nooit gebruikt en heeft altijd in de doos opgeslagen gestaan, derhalve in vlekkeloze nieuwstaat. Mahonie body, tweedelige esdoorn top, mahonie hals uit één stuk, palissander toets, Gotoh hardware, PAF Mk2 elementen. Ik had er ooit twee waarvan dit de beste is, maar ik zal 'm hoogstwaarschijnlijk nooit gaan gebruiken dus mag-ie weg. In de GitaarPlus heeft destijds een test gestaan van z'n quilted broertje die rechtstreeks met een nieuwe Gibson LP Standard werd vergeleken, en daarbij de vergelijking makkelijk aankon. Klinkt als de welbekende klok, speelt uitstekend door de superieure hals en erg lake aktie, gewicht 4 kilo. Nieuwprijs was destijds al 1100 euro, tegenwoordig 1170 (via de UK kanalen), mag weg voor € 850.

De 'Gibson' Les Paul is zoals gezegd een prototype waarvan de oorspronkelijke merknaam verwijderd moest worden. Nog even voor alle duidelijkheid: het betreft hier géén USA gitaar, wél een erg goede Les Paul die slechts in details afwijkt van zijn grote voorbeeld. Mahonie body, doorschijnend violet gelakte esdoorn top in twee gespiegelde delen met fraaie subtiele tekening, tweedelige esdoorn hals met fraaie vlam in het hout, Wilkinson hardware en elementen. Gewicht 4,4 kilo. Ook deze Les Paul speelt supermakkelijk met een erg lage aktie en lage snaarspanning, doet totaal niet onder voor de Tokai en dat wil wel wat zeggen over de kwaliteit. Qua geluid kan hij weer niet helemaal aan de Tokai tippen maar die lat ligt dan ook wel erg hoog. Clean klinkt deze Les Paul prima en in balans zonder opdringerig te zijn, met vervorming laat-ie echter z'n ware aard zien, dan komen de elementen pas echt tot hun recht. Het strakke geluid is uitermate geschikt voor rock en doet denken aan Def Leppard en tijdsgenoten. Mag weg voor € 450.

Voor de geinteresseerde heb ik ook nog een geoliede Gibson The Paul uit 1978 met Schaller tuners en schijnbaar vrij zeldzame elementen - namelijk (splittable) Gibson Dirty Fingers elementen met T-top bobbins - en daarnaast nog een Aria Pro II PE-460 (1980 Matsumoko) in erg gave staat met Gibson T-top elementen met creme bobbins.
meer info


0 reacties: