zondag 2 september 2012

EVH Wolfgang Special tabacco sunburst

zondag 2 september 2012

Aangeboden: EVH Wolfgang Special tabacco sunburst Prijs: € 700,00

Na lang wikken en wegen toch maar de beslissing genomen om mijn EVH Wolfgang Special de deur uit te doen, aangezien school toch duurder is dan verwacht.
Het betreft een model uit de eerste serie die naar Europa kwam, dat wil zeggen:
Geen gelakte hals, een mooie donkere en diepe burst in de lak en vooral geen scherpe uitstekende fretjes!
De gitaar is gebouwd in Japan, maar doet absoluut niet onder aan een USA model, ik heb ze destijds naast elkaar gehouden, en de verschillen waren voor mij absoluut niet hoor- en voelbaar.
De gitaar heeft precies dezelfde specs als de USA, alleen geen AAA maple top, hiervoor in de plaats een laagje fineer, geen 3 dubbele binding, en geen binding om de kop.
De gitaar is in gebruikte staat, heeft verschillende podia gezien in een popcoverband, maar klinkt ook erg goed als hij in een lagere stemming staat. Doordat hij verschillende podia heeft gezien zitten er ook een paar gebruikssporen op, zoals wat buckle rash en wat stukjes lak die aan de achterkant missen. Maar het is een gebruiksvoorwerp, geen museumstuk.
De gitaar heeft een birdseye maple toets, welke al iets verkleurd is vanwege het vele spelen, maar dit is er ook af te poetsen.
De tremolo werkt erg soepel en ontstemt ook niet. Even een voorbeeld, de gitaar is in een gigbag meegegaan in het vliegtuig naar Italië, waar het in november destijds warmer was en ook vochtiger, maar de gitaar is toen helemaal niet ontstemd.
De gitaar komt met het originele koffer, inclusief sleutels, tremoloarm, inbussleutels en vervangingsonderdelen voor de tremolo. Zo is er ook een leren EVH-band, welke met Schaller straplocks is te bevestigen. De originele strapbuttons krijgt u er gewoon bij.
De gitaar is af te halen, en ook uit te proberen op een EVH 5150III.
Mochten er vragen zijn, stuur mij gerust een mailtje, ik zal snel beantwoorden!
meer info


0 reacties: